2019 Ev Dekorasyon Trendleri

admin on Şubat 23, 2021

Yeni yıl yaklaşırken, 2019 ev dekorasyon trendleri de yavaş yavaş şekilleniyor. Yapay mekanlardan uzaklaşılırken, doğala dönüş hız kazanıyor. Bu da demek oluyor ki; geçtiğimiz sezonun gözde materyalleri cam, ahşap ve taşları bu yıl daha sık göreceğiz.

İşte 2019’da en sık göreceğimiz 5 iç dekorasyon trendi…

Mobilyalarda Yeşil Etkisi

Yeşil, 2019’da mobilya dünyasına damga vurmaya hazırlanıyor. İki yıl önce Pantone’un renk skalasında ‘’Greenary’’ ismiyle yer alan canlı yeşil, uzun bir süre ev dekorasyonlarına hayat vermişti. Ancak bu kez içerisinde gri detaylar barındıran, adaçayı yeşili adı verilen renk revaçta olacak. Önümüzdeki yıl adaçayı yeşili mobilyalar ve gri dekoratif ögelerle bezenmiş dekorasyonlarla sıkça karşılaşacağız gibi gözüküyor. 

Mutfakta Doğal Ahşabın Senesi

Son yılların en çok tercih edilen trendlerinden biri olan bembeyaz ve parlak mutfaklar, bu yıl yerini ahşaba bırakıyor. Açık renklerle bütünleştiğinde doğal, ferah ve bir o kadar da şık görüntüler ortaya çıkaran doğal ahşaplar, 2019’da İskandinav esintileri yaşatmaya hazırlanıyor.

80’lerden Esintiler: Mozaik Duvarlar

80’ler; canlılığı, enerjisi ve eğlenceli dokusuyla iç dekorasyona her dönem ilham kaynağı olmayı başarmıştır. 2018’de duvarları güneş formunda aynalar ve büyük duvar saatleriyle süsleyen akım, 2019’da duvarları komple değiştiriyor! Mozaik, önümüzdeki yıl yalnızca duvarları değil aydınlatmaları da süsleyecek.

Gösterişli: Ekoseler

Moda dünyasını kasıp kavuran ekoseler, önümüzdeki yıl iç dekorasyonda da fırtına gibi esecek. Geçtiğimiz kış kadife kumaşlar ile birlikte gösterişli trendin sembolü olan ekoseler, etki alanını daha da genişletecek.  Kadifenin tahtına oturur mu bilinmez ama yanında tüvitleri, pöti kareleri ve kaz ayağı desenlerini de getiren ekoseler, yeni yıla bir hayli iddialı girecek.

Etniğe Dönüş

Kesin olan bir şey var ki; retro tarz uzun bir süre daha hayatımızda yer alacak. 2019 ev dekorasyonu modasında retro başlığının yıldızı etnik desenler olacak. Yaşanmışlık dolu ürünler, masif ahşaplar, canlı renkler ve el işçiliği ile tasarlanmış şahane ögeleri bir araya getiren etnik dekorasyon, önümüzdeki yılın en keyifli trendlerinden biri olmayı şimdiden garantiledi.

0 comments
Post a comment